Specijalna bolnica za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac je zdravstvena ustanova u mreži bolničkih zdravstvenih ustanova Republike Hrvatske te je kao takva ugovorna zdravstvena ustanova Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje, sa svim svojim kapacitetima.

KAKO DOĆI NA LIJEČENJE?

Nakon dostavljene medicinske dokumentacije, odluku o indikaciji za liječenje u Bolnici donosi i pismenim odgovorom posredstvom Informativnog centra potvrđuje stručni kolegij liječnika.

  • ODJEL ZA KRONIČNE DUŠEVNE BOLESTI (PSIHIJATRIJA)-NAČIN DOLASKA

1. indikacijski psihijatrijski pregled za mogući prijem uz predočenu uputnicu liječnika obiteljske medicine u redovitoj psihijatrijskoj ambulanti svakog utorka u periodu od 10,30 do 12,30 sati.

2. Premještaj iz bilo koje psihijatrijske klinike ili opće bolnice nakon završenog akutnog liječenja uz preporuku psihijatra.

3. Psihijatrijski nalaz sa preporukom psihijatra iz bilo koje psihijatrijske ambulante.

4. Prije dolaska na liječenje molimo popuniti PRIJEMNI OBRAZAC

  • ODJEL PALIJATIVNE SKRBI I DUGOTRAJNOG LIJEČENJA-NAČIN DOLASKA

1. Premještaj iz bilo koje opće bolnice ili klinike sa nazankom kako je bolesnik posredstvom liječnika specijaliste iz bilo koje grane medicine prepoznat kao palijativni bolesnik i upućen pod dijagnozom palijativna njega i skrb –  Z51.5

2. Prijem iz kuće nakon što je obiteljski liječnik prepoznao bolesnika kao palijativnog te ga uputio pod dijagnozom palijativna njega i skrb – Z51.5

3. Prije dolaska na liječenje molimo popuniti PRIJEMNI OBRAZAC

 

Što  osiguranik  eventualno plaća sam?

– Participaciju ako nije oslobođen plaćanja participacije ili nema dopunsko zdravstveno osiguranje,
– Pranje osobnog rublja u vanjskom servisu ukoliko to za njega ne čini rodbina.