Sv. Ivan od Boga: „Činite dobro braćo sebi, čineći dobro  drugima“

Rado primamo volontere koji će  nama i našim bolesnicima-gostima , svakodnevnicu činiti radosnijom, u pojedinačnim i grupnim aktivnostima, druženjima, radionicama….

Volonteri su resurs baziran na osobnoj snazi pojedinca motiviranog da učini pozitivnu promjenu u svojoj okolini. Oni postaju određena spona s okolinom te značajne nove osobe u socijalnoj integraciji  u lokalnoj zajednici.  Svojim organiziranim djelovanjem volonteri podižu kvalitetu života, na razini svojih aktivnosti.  Oni nisu nadomjestak manjka osoblja već snaga koja doprinosi podizanju standarda, kao resurs i potencijal za usluge koje se ne tiču neposredno liječenja i medicinskog postupanja prema bolesniku.

Ukoliko želite postati volonter u Specijalnoj bolnici Sveti Rafael Strmac molimo Vas da se javite koordinatorima na navedene brojeve telefona, nakon čega ćete ispuniti upitnik te proći psihološko testiranje.

Svakog volontera upoznajemo s prostorom kućnim redom Bolnice kao i  našim djelatnostima.

Volonteri prolaze edukaciju iz specifičnosti rada naše bolnice.

S ravnateljicom ćete potpisati volonterski ugovor, a tijekom volontiranja evidentira se provedeno vrijeme u bolnici.

Koordinator volontera prvo vrijeme provodi s volonterom, pomaže mu u konkretnim situacijama, predstavlja ga djelatnicima i ostaje mu na raspolaganju tijekom cijelog volontiranja.

Koordinatori:

Lea Szabo – prvostupnica sestrinstva, koordinator za poslove edukacije, volonterske akcije i projekte.

Valentina Živković – prvostupnica sestrinstva, koordinator za poslove organiziranja volontiranja unutar organizacijskih jedinica bolnice, poslove kontakt osobe za volontere i administraciju volontiranja.

Kontakt broj: 035/386-717

Pravilnik o radu volontera.